Świąteczne przysmaki w Hotelu Bayjonn w Sopocie: menu

MENU ŚWIĄTECZNE 2023

Zorganizuj Imprezę firmową: Noclegi w Hotelu Bayjonn Sopot, kolacje w jednej z najpiękniejszych restauracji w Sopocie Le Entre Villes

Menu 155

dla każdego z Gości domowego wypieku pieczywo i masła smakowe

PRZYSTAWKI SERWOWANA NA PLATERACH

pierogi z kapustą i grzybami karmelizowana szalotka / puder pietruszka piklowana dynia

krokiety naleśnikowe ze szpinakiem i wędzonym łososiem

sos suszone pomidory

ZUPA

wigilijna zupa grzybowa

kluski francuskie / oliwa pietruszkowa

lub

wigilijny barszcz czerwony

pasztecik z kapustą i grzybami

DANIE GŁÓWNE

filet z karpia

puree ziemniaczane z kaparami / kiszony seler / jabłko szalotka oliwapietruszkowa / sos palone masło

DESER

panna cotta cynamonowo-pomarańczowa

żel jagoda / chips piernik

Menu 165

dla każdego z Gości domowego wypieku pieczywo i masła smakowe

PRZYSTAWKI SERWOWANE NA PLATERACH

pierogi z kapustą i grzybami karmelizowana szalotka/ puder grzybowy filet z dorsza po grecku

ZUPA

wigilijna zupa grzybowa

kluski francuskie / oliwa pietruszkowa

lub

wigilijny barszcz czerwony

pasztecik z kapustą i grzybami

DANIE GŁÓWNE

pieczone udko z kaczki

kluska ziemniaczana / zasmażana czerwona kapusta

puree imbirowo-marchewkowe / sos lawendowo-pomarańczowy chips – skórka wieprzowa

DESER

creme brulle cynamonowy

karmelizowane orzechy

Menu 175

dla każdego z Gości domowego wypieku pieczywo i masła smakowe

PRZYSTAWKI SERWOWANE NA PATERACH

pierogi z pstrągiem potokowym

kremowy szpinak z suszonymi pomidorami

pierogi z kaczką

konfitura z czerwonej cebuli / puder z bekonu

tatar z matiasa holenderskiego

creme fraiche / piklowana szalotka

ZUPA

wigilijna zupa grzybowa

kluski francuskie / oliwa pietruszkowa lub

wigilijny barszcz czerwony

pasztecik z kapustą i grzybami

DANIE GŁÓWNE

smażony filet z pstrąga potokowego

puree ziemniaczano-migdałowe / karmelizowana marchew / pestki granatu / sos holenderski pomarańczowy

DESER

fondant czekoladowy

korzenne wiśnie / lody cynamonowe

Menu 195

dla każdego z Gości domowego wypieku pieczywo i masła smakowe

PRZYSTAWKI SERWOWANE NA PATERACH

tatar z karpia

piklowana szalotka / żel mandarynka / kawior chrzanowy chips pietruszka

pierogi z kapustą i grzybami

karmelizowana szalotka / chips kasza gryczana

pierogi z kaczką

konfitura z czerwonej cebuli / puder z bekonu

ZUPA

zupa rybna

aromatyzowana imbirem, liściem kafiru i mleczkiem kokosowym / kluski trybula

DANIE GŁÓWNE

pieczona polędwica z dorsza

puree ziemniaczano-grzybowe / pieczony kalafior migdały / sos szczypiorkowy

SELEKCJA DESERÓW ŚWIĄTECZNYCH NA PLATERACH

brownie z kajmakiem i orzechami

krem z białej czekolady z makiem / żel pomarańcza / wiśnie korzenne

ciasto marchewkowe

konfitura morelowa / krem z palonej białej czekolady

tradycyjny makowiec świąteczny

konfitura śliwkowa / krem z białej czekolady z pomarańczą

Menu VEGAN 165

dla każdego z Gości domowego wypieku pieczywo i masła smakowe

PRZYSTAWKI SERWOWANE NA PLATERACH:

pierogi z kapustą i grzybami karmelizowana szalotka/ puder grzybowy boczniak a’la matias po kaszubsku carpaccio z buraka

filety pomarańczy / karmelizowane orzechy winegret mango-marakuja / oliwa estragonowa

ZUPA

wigilijna zupa grzybowa

kluski francuskie / oliwa pietruszkowa

lub

wigilijny barszcz czerwony

pasztecik z kapustą i grzybami

DANIE GŁÓWNE

seler a’la dorsz

puree ziemniaczano-szczypiorkowe / kiszone pomidorki cherry sos grzybowy /chips pietruszka

DESER

panna cotta cynamonowo-pomarańczowa

konfitura śliwkowa

ŚWIĄTECZNE BUFETY 2023

BUFET ZIMNY

do wyboru 6 pozycji z poniższych – 85zł./os. do wyboru 8 pozycji z poniższych – 105zł./os. do wyboru 10 pozycji z poniższych – 115zł./os.

MIĘSNY

tatar wołowy

szalotka | marynowane grzyby | kiszony ogórek | żel z żółtka

rostbef pieczony na różowo

sos remulada

pasztet cielęcy z grzybami pasztet z dziczyzny

sos cumberland

polędwica wieprzowa faszerowana grzybami terina z kurczaka kukurydzianego z bakaliami

RYBNY

dorsz po grecku tatar z pstrąga źródlanego

pstrąg z zielenicy w galarecie matias holenderski w oliwie z szalotką

matias holenderski w sosie śmietanowym matias holenderski w sosie tatarskim krewetki tygrysie w cieście spring roll

sos chili

łosoś gravlax marynowany w cytrusach

sos miodowo-musztardowy

filet z halibuta w zalewie pomidorowo-korzennej

BUFET ZIMNY

do wyboru 6 pozycji z poniższych – 85zł./os. do wyboru 8 pozycji z poniższych – 105zł./os. do wyboru 10 pozycji z poniższych – 115zł./os.

VEGAN / SAŁATKI

klasyczna sałatka jarzynowa pasztet z soczewicy VEGAN sałatka jarzynowa VEGAN sałatka z selera naciowego winogrona / orzechy / gruszka

sałatka ziemniaczana z wędzonym łososiem sałatka z pieczonego buraka VEGAN

piklowana dynia / pestki granatu / winegret pomarańczowy

boczniak a’la matias po kaszubsku VEGAN seler a’la ryba po grecku VEGAN carpaccio z buraka VEGAN

pomarańcza / orzechy / winegret mango-marakuja

DESERY

mini creme brulle cynamonowy piernik

szarlotka na kruchym spodzie z sosem waniliowym ciasto czekoladowe z kremem z palonej białej czekolady makowiec z bakaliami

ciasto malinowo-żurawinowe mini beziki z kremem orzechowym

sernik tradycyjny ciasto orzechowe

BUFET CIEPŁY 255

wigilijny barszcz czerwony pasztecik z kapustą i grzybami wigilijna zupa grzybowa

kluski tymiankowe pierogi z kapustą i grzybami

karmelizowana szalotka pierogi z kaczką

konfitura z czerwonej cebuli / puder z bekonu pierogi z pstrągiem potokowym

kremowy szpinak z suszonymi pomidorami krokiety naleśnikowe z kapustą i grzybami ragout grzybowe

BUFET CIEPŁY 265

wigilijny barszcz czerwony pasztecik z kapustą i grzybami zupa rybna

aromatyzowana imbirem, liściem kafiru i mleczkiem kokosowym pierogi z kapustą i grzybami

karmelizowana szalotka pieczony karczek z dzika ragout z korzennych warzyw pieczony filet z troci fiordowej kremowy szpinak z migdałami dodatki do dań głównych

dodatkowo w cenie bufetów wliczonych jest 10 pozycji z bufetów zimnych

Zarezerwuj już dzisiaj